Vyöhyketerapia

Keholla on pyrkimys tasapainoon. Vyöhyketerapialla aktivoidaan kehon omia paranemisprosesseja hoitamalla koko kehoa tai sen osia avaavalla vyöhykeratahieronnalla sekä kehon elinheijasteita käsittelemällä.

Hoito vahvistaa kehoa ja auttaa sitä parantamaan itse itsensä. Hoidon voimakkuus totetutetaan aina asiakkaan tuntemuksia kuunnellen, kivuttomasti.

Vyöhyketerapia sopii kaikenikäisille. Se vahvistaa immuniteettia ja ylläpitää terveyttä sekä lievittää monia kehon kiputiloja. Hoidosta voi tulla nauttimaan, vaikkei erityisiä vaivoja olisikaan.

Vyöhyketerapiaa suositellaan ennaltaehkäisevänä hoitona sekä täydentävänä hoitomuotona akuutteihin sekä pitkäaikaisiin vaivoihin.

Vyöhyketerapiasta voit saada helpotusta moniin akuutteihin ja kroonisiin häiriötiloihin, kuten esimerkiksi:

  • säryt ja kiputilat, kuten migreeni
  • lihaskireydet,niska- hartiaseudun jännitykset
  • stressi, rauhattomuus
  • väsymys, uniongelmat
  • vatsa- ja suolistovaivat
  • hormonaaliset vaivat
  • allergiat, ihottumat
  • tulehduskierteet
  • jännitys- ja pelkotilat, ahdistus


TUNNEVYÖHYKETERAPIA

Tunnevyöhyketerapia helpottaa kehon kipuja, lievittää stressiä, antaa lisää energiaa, rentouttaa sekä avaa kehon ja mielen tunnelukkoja.

Keho on tunteiden, tunneperimän ja koko elämänkaaren heijastuma.
Tunnevyöhyketerapia on kokonaisvaltaista kehoterapiaa, jossa ihminen nähdään ajattelun, tunteiden ja kehon kokonaisuutena. Kehohoidolla voidaan helpottaa kipuja ja muita vaivoja, mutta joskus kipujen ja sairauksien taustalla on tunneperäisiä syitä. Niiden tiedostamiseksi hoidossa otetaan huomioon kehon tunnemuisti ja henkilön elämänkaari.

​Kehon tunnemuistiin jääneet, tasapainoa häiritsevät tekijät voidaan poistaa, kun tapahtumat palautetaan tietoisuuteen, tunnetaan niihin liittyvät tunteet ja käsitellään ne. Terapeutti ei ratkaise ongelmia, analysoi tai ohjaa asiakkaan prosessia. Ihminen itse on oman elämänsä tulkitsija ja omakohtaiset oivallukset, sekä tiedostaminen ovat avain hyvinvointiin, terveyteen ja itsetuntemukseen.

Hoito toteutetaan tilanteesi ja toiveidesi mukaisesti.

Ennen hoitoa tehdään lyhyt haastattelu, jossa käydään läpi elämäntilanteesi sekä terveydentilasi. Keskitytään siihen asiaan, johon haet apua. Joskus pelkkä kehohoito riittää, toisinaan elämänkaareen liittyvä laajempi keskustelu tarvitaan osaksi hoidon kokonaisuutta.

Hoito tehdään hoitopöydällä. Kehoa hoidetaan pehmeällä hieronnalla ja painelulla vyöhyke ratoja ja heijastealueita käsitellen yleensä ainakin pään, niskan, korvien, käsien ja jalkojen kautta.

Hoidon aikana on hyvä kertoa tuntemuksistasi ja ajatuksistasi, tai jos haluat, saat olla hiljaa ja kuunnella kehosi tuntemuksia.

Joskus akuutti vaiva, kuten esim. päänsärky saattaa hellittää jo yhdellä hoidolla. Pidempään jatkuneet vaivat ja esim. lukittuneet tunteet kehossa tarvitsevat usein useamman hoidon sarjan. Akuutteihin vaivoihin n. 1- 2 viikon välein, kroonisiin vaivoihin ja ylläpitohoitona 3- 5 viikon välein.

Hoidon jälkeen keho alkaa puhdistua ja tasapainottua. Joskus tämä saattaa aiheuttaa erilaisia tuntemuksia, kuten flunssan kaltaisia oireita, palelua, väsymystä, unen syvenemistä sekä tunteiden voimistumista ja ailahtelua. Hoitojen edetessä nämä tuntemukset jäävät pois ja hyvinvointi lisääntyy.

Hoidon jälkeen on hyvä juoda paljon vettä ja ottaa päivän askareet rauhallisesti. Näin saat hoidosta parhaimman hyödyn.

Vyöhyketerapiahoidolle on joitakin esteitä, esimerkiksi raskauden ensimmäinen kolmannes, syöpäsairaus ja elinsiirrännäinen.

​Tervetuloa nauttimaan rentouttavasta, kehoa ja mieltä tasapainottavasta hoidosta!