Raskausajan hoidot

VYÖHYKETERAPEUTTINEN RASKAUSHIERONTA

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta on turvallinen ja syvärentouttava hoito odottavalle sekä synnyttäneelle äidille. Se on tehokas erikoishoito erilaisiin raskausajan ongelmiin ja kipuihin. Hoitoa voidaan tehdä koko raskausajan ja se palauttaa kehoa tehokkaasti myös synnytyksen jälkeen.

Odotusaika ja synnytys muuttavat naisen kehoa ja hormonit, kasvava vatsa ja ajatukset äitiydestä sekä synnytyksestä voivat ilon ja onnen lisäksi askarruttaa tai pelottaa. Vyöhyketerapialla voidaan hellästi tukea äidin kehoa ja mieltä sopeutumaan odotusaikaan ja raskauspahoinvointiin sekä auttaa synnytykseen valmistautumisessa.

Hoidossa koko kehoa hoidetaan lempeillä hierontaotteilla, sekä vyöhyketerapeuttisia hoitopisteitä käsitellen. Hoito tehdään yleensä kylkiasennossa tai alkuraskaudessa selinmakuulla tai puoli-istuvassa asennossa.

Hoidon vaikutuksia:
– Helpottaa kehon jännitystiloja ja kipuja, (liitoskivut, lihaskivut, jännitteet)
– Parantaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta
– Vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan.
– Helpottaa ja tasapainottaa erilaisia raskauden tuomia muutoksia kehossa
– Loppuraskaudessa valmistaa kehoa synnytykseen.

Synnytyksen valmistavaa, käynnistymistä stimuloivaa hoitoa
voidaan tehdä 39+0 raskausviikosta alkaen. Tämän hoidon voit valita joko rentoutus ja stimulaatio yhdistelmänä 75 min. jolloin hoidossa yhdistyy koko kehon rentouttava hieronta sekä synnytyksen käynnistymistä stimuloivien vyöhykepisteiden käsittely.
Lyhyemmässä, 60 min. hoidossa hoidetaan niska, korvat, kämmenet ja jalkaterät, sekä keskitytään synnytyksen käynnistymistä edistävien ja synnytykseen valmistavien pisteiden käsittelyyn.
Synnytyksen jälkeen hoito auttaa kehoa palautumaan raskauden ja synnytyksen jäljiltä, rentouttaa ja lievittää kipuja.
Kaikki hoidot suunnitellaan ja toteutetaan aina tilanteesi ja tarpeidesi mukaan, yksilöllisesti, lempeästi ja tehokkaasti.